De 3 beste tuinslang merken: Ontdek welke de beste zijn

3 april 2023
2,5 min leestijd

Wanneer je de tuin gaat sproeien wil je dat dit snel en efficiënt gaat. Je wil geen frustratie door een tuinslang die bijvoorbeeld lekt, snel knikt en die niet lang mee gaat. In deze blog bespreken we de top 5 beste tuinslang merken om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Dit zijn de 3 beste tuinslang merken:

 1. Gardena
 2. Hozelock
 3. Karcher

Wanneer je verder leest, geven we meer informatie over de bovengenoemde merken. Per merk leggen we bijvoorbeeld uit wat de voordelen zijn en  geven we meer info achter het bedrijf dat de tuinslangen maakt.

De top 3 beste tuinslang merken

Er zijn verschillende merken op de markt die hoogwaardige en betrouwbare tuinslangen aanbieden. Hier zijn de top 3 beste tuinslang merken:

Deze merken bieden elk verschillende functies, lengtes en materialen in hun tuinslangen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften en tuinomstandigheden. 

1. Gardena

Het zal je misschien niet verbazen dat Gardena op nummer één staat. Gardena staat bekend om zijn duurzame en efficiënte tuinslangen en accessoires. Ze bieden een breed scala aan tuinslangen, waaronder de populaire Classic-serie.

Voordelen

De voordelen van Gardena tuinslangen zijn:

 • Betrouwbaarheid: De tuinslangen van Gardena zijn ontworpen om lang mee te gaan, zodat u erop kunt vertrouwen dat ze bestand zijn tegen de elementen en vaker gebruik.
 • Assortiment: Gardena heeft een ontzettend groot assortiment tuinslangen. Zo is er veel variatie in lengte, soort en waarvoor je deze wil gebruiken. 
 • Compatibiliteit: Het merk maakt ontzettend veel verschillende accessoires die allemaal naadloos op elkaar aangesloten kunnen worden. 
 • Gebruiksgemak: Met eenvoudige aansluitmogelijkheden en flexibele slang opties zijn de tuinslangen van Gardena gemakkelijk te hanteren en op te bergen.
 • Garantie: Gardena staat bekend om zijn uitstekende garantievoorwaarden, wat getuigt van de kwaliteit en het vertrouwen dat het merk zelf in zijn producten heeft. 

Over het algemeen biedt Gardena een indrukwekkende reeks tuinslangen die zowel betrouwbaar als efficiënt zijn. Met aandacht voor kwaliteit en gebruiksgemak zijn de tuinslangen van dit merk een perfecte keuze voor elke tuinier.

Over het merk Gardena

Gardena is een Duits merk dat gespecialiseerd is in hoogwaardig tuingereedschap en tuin verzorgingsproducten. Het bedrijf is in 1961 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste merk voor tuingereedschap in Europa. Gardena biedt een compleet assortiment aan producten, waaronder tuinslangen, snoeischaren, harken en veel nog veel meer. Het merk is wereldwijd bekend en geliefd bij miljoenen huis- en tuinbezitters vanwege de innovatieve oplossingen, goede kwaliteit en garantie.

2. Hozelock

Op nummer twee staat het merk Hozelock. Voor velen erg herkenbaar door de geel met grijze kleur die de tuinslang heeft. Net als Gardena is het merk ontzettend populair door het brede scala aan tuinslangen.

Voordelen

 • Betrouwbaarheid: Hozelock staat voor kwaliteit. De tuinslangen zijn van kwalitatief goed materiaal gemaakt waardoor deze lange tijd mee kunnen gaan. 
 • Minder kans op knikken: Hozelock tuinslangen staan er om bekend dat ze niet snel zullen knikken. Dit komt door de zogeheten tricoflex techniek die in de slang zit verwerkt. 
 • Compatibiliteit: Er zijn veel verschillende sproeiers, spuitpistolen en koppelingen. Hierdoor kan je jouw irrigatiesysteem makkelijk aanpassen naar specifieke behoeften.
 • Gebruiksgemak: Er zijn verschillende eigenschappen die het gebruiksgemak van Hozelock tuinslangen verhogen. Een voorbeeld is de tuinslang die uitrekbaar is. Deze berg je gemakkelijk weer op na gebruik.

Al met al is Hozelock een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, gebruikersgemak en de grote compatibiliteit. Met dit merk tuinslang is het bewateren van de tuin erg gemakkelijk.

Over het merk Hozelock

Hozelock is een Brits merk dat is opgericht in 1959 wat zich richt op het produceren van tuinproducten. Het bedrijf heeft een breed assortiment aan producten, waaronder tuinslangen, spuitpistolen en sproeiers.

Het merk staat bekend om zijn kwaliteit en innovatie. Het bedrijf blijft nieuwe ideeën bedenken en deze op de markt brengen. 

Al met al is Hozelock een merk dat stevig in de markt staat. Het gaat de concurrentie aan met grote merken als Gardena en Kärcher. Het merk is zowel in tuincentra, bouwcentra als online te koop.

3. Kärcher

Het derde merk in onze top 5 beste tuinslang merken is Kärcher. Kärcher is een bekend en betrouwbaar merk wat je misschien ook wel kent van de hogedrukspuiten die ze maken. Ze hebben echter ook een breed scala aan tuinslangen die herkenbaar zijn aan de geel-zwarte kleur.

Voordelen

De voornaamste voordelen van het kiezen voor een Kärcher tuinslang zijn:

 • Garantie: Kärcher biedt op sommige van zijn tuinslangen een garantie van maar liefst 12 jaar. Dit toont aan dat ze vertrouwen hebben in de kwaliteit van het product.
 • Kwaliteit: Kärcher maakt tuinslangen die erg lang mee kunnen. Er een aanschaffen is dus een goede investering. 
 • Accessoires: Net als de eerder genoemde merken heeft ook Kärcher een hoop accessoires die aangesloten kunnen worden op de tuinslang. Zo kun je deze niet alleen gebruiken om de tuin te sproeien. Je kan deze bijvoorbeeld ook gebruiken om de tegels schoon te maken door de tuinslang aan te sluiten op een hogedrukspuit.
 • Sets: Er zijn verschillende soorten sets verkrijgbaar. Zo koop je bij de tuinslang gelijk andere accessoires zodat je meteen aan de slag kan. Je hoeft hierdoor niet te zoeken naar alle koppelingen, sproeikoppen en dergelijke die erbij horen. 

Kärcher is een merk dat al jaren kwaliteitsproducten levert en is verkrijgbaar in bouwmarkten, tuincentra maar ook online. Met name dat je een gehele set kan kopen bij de tuinslang maakt het dat veel mensen voor dit merk kiezen.

Over het merk Kärcher

Kärcher is een Duits merk dat is opgericht in 1935 en zich voornamelijk richt op het produceren van reinigingsapparatuur. Het bedrijf heeft een breed assortiment producten, waaronder hogedrukreinigers, stoomreinigers, vloerreinigers en dus ook tuinslangen. 

Het bedrijf streeft ernaar om producten te produceren die het reinigen van verschillende soorten oppervlakken gemakkelijker en efficiënter maken. 

Hoe kies je het beste tuinslang merk?

Om het beste tuinslang merk te kiezen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten zoals materiaal, lengte en prijs.

Materiaal

Bij het kiezen van een tuinslang is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan het gemaakt is. Veelvoorkomende materialen zijn rubber, vinyl en polyurethaan. Rubberen slangen zijn duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen en slijtage. Vinylslangen zijn lichter, flexibeler en meestal goedkoper, maar kunnen minder bestand zijn tegen zware omstandigheden. Polyurethaanslangen zijn een goede middenweg tussen rubber en vinyl, die vaak goede flexibiliteit en duurzaamheid bieden.

Lengte

De lengte van de tuinslang is een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste merk. Denk na over hoe ver je wilt dat de slang reikt en kies een lengte die aan je behoeften voldoet. Tuinslangen zijn meestal verkrijgbaar in lengtes van 15, 20, 30 en 50 meter. Kies een langere slang als u een grotere tuin heeft, maar houd er rekening mee dat langere slangen zwaarder en moeilijker te beheren kunnen zijn. Daarnaast kan op een lange slang minder druk staan door de afstand die het water moet afleggen. Staat er weinig druk op de tuinslang dan is het de moeite waard om onze blog Weinig druk op de tuinslang dit zijn de oplossingen te lezen.

Prijs

Bij het kiezen van een tuinslang merk moet je ook rekening houden met de prijs. Er zijn verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een merk te kiezen dat past bij je budget en wensen. Houd er echter rekening mee dat de goedkoopste slang mogelijk niet de beste kwaliteit of duurzaamheid biedt. 

Meer informatie over waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een tuinslang? Lees dan eens onze blog Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinslang?

Andere merken

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere merken op de markt. Het kan voorkomen dat je op zoek bent naar een specifiek soort tuinslang. Bijvoorbeeld eentje die inkrimpt wanneer deze leeg is. Het merk Tresko maakt hele goede tuinslangen van dit soort. Het kan zijn dat merken als Tresko in specifieke gevallen betere tuinslangen maken dan van de bovengenoemde drie merken. Door het ontzettende grote scala aan verschillende soorten tuinslangen kan het in specifieke gevallen zo zijn dat andere merken betere tuinslangen maken dan de bovengenoemde drie. 

Deze blog vind je misschien ook interessant…

De beste tuinslang accessoires waarvan je niet wist dat je zo nodig had

Conclusie

Nu we in kaart hebben gebracht wat de top 3 tuinslang merken zijn, kunnen we concluderen dat er verschillende hoogwaardige opties op de markt zijn die aan de specifieke behoeften van elke tuinier kunnen voldoen. 

Uiteindelijk is het belangrijk om je specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van het beste tuinslang merk. Houd rekening met factoren zoals duurzaamheid, gewicht en flexibiliteit. Echter speelt de prijs natuurlijk ook een belangrijke rol. Hierin merken we echter wel dat goedkoop duurkoop is. Goedkope tuinslangen slijten makkelijker waardoor je snel weer een nieuwe moet kopen. Wanneer je wat meer geld investeert in een goede kwalitatieve tuinslang zul je merken dat deze een stuk langer mee gaan.

Benieuwd naar meer blogs over tuinslangen? Klik dan hier voor een overzicht.

Geschreven door

Erick

Ik ben een echt buitenmens en doe niets liever dan heerlijk in de tuin bezig zijn. Daarnaast is schrijven een grote hobby van mij. Deze twee kan ik perfect combineren door middel van deze blog. Op deze manier probeer ik mijn kennis en enthousiasme over tuinieren over te kunnen brengen op anderen.

Meer over

Lees ook onze andere artikelen