De herfst staat weer voor de deur. Het wordt weer kouder en natter buiten en in je tuin veranderd er een hoop. Staat jouw tuin in de buurt van bomen of heb je zelf een boom in de tuin dan is een ding zeker; je tuin zal vol komen te liggen met bladeren. Die bladeren wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk opruimen zonder daar teveel tijd en energie aan kwijt te zijn. Dit doe je het snelst en gemakkelijkst met een bladblazer/ bladzuiger. Wij hebben voor je uitgezocht welke de beste zijn.
De beste bladblazer 2021 zijn:
Benieuwd waarom dit de beste bladblazers zijn en welke specificaties deze hebben? Scroll dan verder naar beneden.
In deze blog bespreken we ook:
Tot slot behandelen we ook waarom je het blad moet opruimen en welke gereedschap je kunt gebruiken als je geen bladblazer wil aanschaffen.
1. Gardena Ergojet 3000 (incl. 45L opvangzak)
De Gardena Ergojet 3000 kan zowel blad blazen als blad opzuigen. Het schakelen tussen deze twee functies gaat heel eenvoudig. De krachtige Ergojet 3000 heeft tevens een geïntegreerde versnipperaar ingebouwd. De versnipperaar zorgt voor een volume reductie van 16:1. De lengte van de snoer is 30 cm wat inhoudt dat je hier een verlengkabel bij nodig hebt.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 310 km/h
Gewicht: 4.8 kg
Geluidscapaciteit: 87 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
2. Black+Decker GW3030-QS (incl. 50L opvangbak)
De Black+Decker GW3030-QS heeft zowel een blaas- als zuigfuntie. De bladblazer heeft een vermogen van 3000W. waarmee je zelfs zwaarder tuinvuil kunt wegblazen (denk aan natte bladeren). Je kunt de blaassnelheid aanpassen waardoor je meer controle hebt. De versnipperfunctie zorgt voor een volumereductie van 16:1. De snoerlengte bedraag 15 cm, je hebt voor gebruik daarom een verlengkabel nodig.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 144 km/h
Gewicht: 4.8 kg
Geluidscapaciteit: 106 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
3. Powerplus POWXG4038 (incl. 45L opvangzak)
Net als de eerder twee genoemde heeft de Powerplus POWXG4038 een blaas- en zuigfunctie. Met een vermogen van 3300W. kun je zelfs natte bladeren wegblazen en opzuigen. Met name als je veel werk hebt te verrichten is de Powerplus een uitkomst. Deze bladblazer heeft namelijk een extra handgreep en wieltjes onderaan de bladblazer. Dit maakt het uitvoeren van je klus een stuk gemakkelijker. De Powerplus heeft een volumereductie van 20:1. Je hebt een verlengsnoer nodig gezien het draad van het apparaat maar 35 cm is.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 300 km/h
Gewicht: 3.8 kg
Geluidscapaciteit: 106 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
4. VONROC 3-in-1 bladblazer (incl. 40L opvangzak)
De VONROC 3-in-1 bladblazer dankt zijn naam aan de drie verschillende functies. Dit zijn bladblazen-, zuigen en versnipperen. De VONROC 3-in-1 heeft een 3300W. waarmee je gemakkelijk bladeren wegblaast en opzuigt. Een groot voordeel is dat de VONROC 3-in-1 een draad heeft van 35m. Met de extra handgreep en neuswieltjes is het uitvoeren van de klus nog minder arbeidsintensief.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 190 km/h
Gewicht: 3 kg
Geluidscapaciteit: 102 dB
Draadloos: Ja
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
5. Hyundai 3-in-1 bladblazer (incl. 35L opvangzak)
De lichtgewicht Hyundai 3-in-1 blazer van maar 3kg kan gemakkelijk bladeren blazen, zuigen en versnipperen. De neuswiel ondersteuning, draagdriem en extra handgreep zorgen dat het uitvoeren van de klus erg gemakkelijk gaat. Met een vermogen van 3300W. Is zowel het opzuigen als wegblazen van de bladeren voor de Hyundai 3-in-1 een fluitje van een cent. Met een kabel van 35cm heb je voor het uitvoeren van de klus een verlengkabel nodig.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 270 km/h
Gewicht: 3 kg
Geluidscapaciteit: 105 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
Black+Decker BEBLV300-QS
Wanneer je opzoek bent naar de bladblazer met de grootste opvangzak dan moet je kiezen voor de Black+Decker BEBLV300-QS . Met een inhoud van 72L. zul je zelfs de grootste klussen kunnen klaren. Met een volumereductie van 16:1 kun je nog meer bladeren kwijt opvangzak. Gezien de opvangzak zo groot is draag je deze tijdens het bladblazen op je rug, dit maakt het bladblazen een stuk gemakkelijker. Je kunt de blaasstand zelf bepalen waardoor je meer controle hebt. Door het vermogen van
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 218 km/h
Gewicht: 7.6 kg
Geluidscapaciteit: 105 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
Powerplus POWEG9013
De Powerplus POWEG9013 is de goedkoopste bladblazer die er te vinden is. Deze variant kan zowel blad blazen, zuigen als versnipperen. Met een opvangzak van 40L kun je behoorlijk wat bladeren opzuigen. Met gemak is de Powerplus te bedienen, hij is namelijk voorzien van een extra hulphandvat, schouderriem en de neus van de blazer heeft wieltjes. Hier kun je de bladblazer op steunen en als het ware als een stofzuiger gebruiken. De bladblazer beschikt over 3300W. en
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Nee
Blaascapaciteit: 145 km/h
Gewicht: 3.3 kg
Geluidscapaciteit: 106 dB
Draadloos: Nee
Oplaadtijd: 0 min
De voor- en nadelen:
EGO LB8500E
Een grote tuin waarin veel blad ligt? Dan wil je natuurlijk een accu bladblazer die lang mee gaat. Kies dan voor de EGO LB8500E. Op de ELGO kunnen drie verschillende accu’s namelijk een van 2,5 Ah, 5 Ah en 7,5 Ah. De 7,5 Ah accu kan maar liefst 300 minuten mee, dit is echter wel op de laagste stand. De accu gaat 45 minuten mee op de hoge stand en 27 minuten op de boost stand.
Andere belangrijke specificaties:
Accu: Ja
Blaascapaciteit: 280 km/h
Gewicht: 2,22 kg
Geluidscapaciteit: 95 dB
Draadloos: Ja
Oplaadtijd: verschilt per accu
De voor- en nadelen:
Wil je nou geen bladblazer of bladzuiger aanschaffen dan kun je de bladeren ook opruimen met een hark. Er zijn verschillende soorten harken die je in de tuin kunt gebruiken maar voor deze klus heb je de bladhark nodig. Een bladhark is te herkennen aan zijn lange, vele tanden die vrij dicht op elkaar zitten. De tanden zijn vrij plat en gemaakt van kunststof, hout of dunne metalen strookjes. Hierdoor veren de tanden gemakkelijk mee. Een voordeel van bladeren opruimen met een hark is dat dit zorgt voor de nodige gezonde lichaamsbeweging.
Er bestaat nogal veel discussie over of bladeren wel of niet opgeruimd moeten worden in de tuin. Het ligt er daarbij aan waar de bladeren liggen en in welke hoeveelheid.
Bladeren op het gazon
Een gazon heeft er veel baat bij als er bladeren op liggen. Hierdoor trekken voedingsstoffen uit de bladeren het gazon in. Ligt er een hele dikke pak bladeren op je gazon dan is het een ander verhaal. Hierdoor komt er namelijk geen zuurstof bij het gazon waardoor het op den duur kapot zal gaan.
Bladeren op tegels
Probeer er voor te zorgen dat bladeren niet te lang op de tegels in je tuin blijven liggen. Wanneer deze er langer liggen en het regent zo nu en dan kan dit resulteren in vlekken in de tegels. Deze vlekken zijn naderhand nog maar moeilijk te verwijderen aangezien deze in de steen trekken.
Bladeren in perkjes, borders etc.
Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij bladeren op het gazon. Zorg ervoor dat er niet te veel bladeren komen te liggen. Al kunnen we ons voorstellen dat je het sowieso graag opruimt om het lekker netjes te houden.